Mijn stem

Veel van mijn stemmen zijn verloren gegaan. Ze waren belangrijk, waardevol, maar werden niet gehoord. Nog steeds moet ik moeite doen om gehoord te worden.

Hoe meer ik praat, hoe meer er naar mij geluisterd wordt. Mijn stem is belangrijk. Ik vertel je daarmee mijn verhaal, ik geef mijn mening, ik neem daarmee beslissingen. Ik praat, schreeuw, zing en fluister. Ik laat het weten als ik ongeduldig ben, boos, besluitvaardig of recht-door-zee. Ik lach met mijn stem en breng plezier, vreugde en liefde. Maar ik breng ook beleid, regels en kaders. 

Mijn mening is bijzonder en mag gehoord worden. Mijn stem is belangrijk, en mag klinken en gehoord worden. 

De strijd met mijn spreekangst heeft lang geduurd en werd steeds groter. En hoe groter de angst om mijn stem te durven laten horen, hoe minder ik sprak. Deelnemen aan een discussie op een verjaardag was uitgesloten. Mijn mening en ideeën laten horen tijdens een vergadering op het werk: volstrekt ondenkbaar. Zelfs het moeten meekletsen over koetjes en kalfjes in een ontspannen sfeer met een vrolijke groep mensen deed mij al het liefst door de grond zakken. 

 

Trillende handen, op hol geslagen hart, transpireren, verkrampte kaken, vuurrode wangen, opkomende tranen, dichtgeknepen keel, chaotische en onsamenhangende gedachten. 

Volledig dichtklappen en onweerstaanbaar vluchtgedrag. 

 

Dankzij mijn opleiding stemexpressie heb ik mijn spreekangst volledig overwonnen. Ik heb rust en vooral ook enorm veel plezier leren vinden in het laten horen van mijn stem en sta ontspannen en zelfverzekerd voor groepen als trainer en coach en begeleid ik zonder schroom mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. 

Workshop

 

Vanuit mijn eigen ervaringen, leerproces en studie werd mijn passie geboren om mensen in hun strijd met spreekangst te begeleiden naar het overwinnen hiervan. 

 

Ik help je op weg een begin te maken je spreekangst de baas te worden en ermee om te gaan. 

Door middel van stemexpressie begeleid en help ik je de kracht van je stem te ontdekken en het plezier om je stem echt te gaan gebruiken. Ik geef je oefeningen om meer aanwezig te zijn, je stem te bevrijden en meer kracht te geven. Vanuit ontspanning leer je ook met meer aandacht te luisteren waardoor het makkelijker wordt om jezelf in groepsgesprekken te mengen en woorden te vinden om je verhaal te vertellen. 

In de loop van de dag en avond durf je steeds meer. Je zelfvertrouwen groeit. In een veilige setting met een kleine groep (max. 8 deelnemers) leer je rust vinden en nemen en krijg je plezier om jezelf te laten horen. 

 

De workshop is van 10.00 – 22.00 uur en bedraagt € 125 incl. middag- en avondmaaltijd, koffie/thee en koekjes.

Docent: Angelique Koppelman van Jointmovement

Data: 9 april 2017 

Van spreekangst naar spraakwaterval