Zoeken
  • Niraï Melis - Kinderfluisteraar

Fluisterkind


‘Mama, ben je op zoek naar een prullenbak? Daar staat er een.’ Mijn dochter van 3 trekt mij aan mijn hand mee naar de dichtstbijzijnde prullenbak. Verbaasd kijk ik haar aan. Ja, ik ben op zoek naar een prullenbak, maar ik had het haar nog niet verteld. Ik liet alleen mijn blik door de ruimte gaan of ik er een kon vinden.

Communicatie kleine kinderen

Kinderen weten vaak veel meer dan dat wij aan ze vertellen. Hun kleine hersenen staan nog open om op telepathische wijze te communiceren. Ze kunnen de ‘energie’ van mensen ‘lezen’ en daar informatie uit halen. Gedachten bijvoorbeeld zijn energie. Kinderen hoeven maar op je te focussen en kunnen jouw energie ‘lezen’. Zo weten ze bijvoorbeeld waar ze naar toe gaan, hoe ze zich moeten gedragen en wanneer ze eten krijgen. Het helpt hen om in de eerste jaren duidelijkheid te creëren, zodat hun werkelijkheid wat overzichtelijker is.

Soms gaat het mis

Deze manier van communiceren helpt ze om duidelijkheid te creëren, om patronen te ontdekken en normen en waarden te ontwikkelen. Ze ontwikkelen op die manier de ‘handleiding van het leven’. Maar soms gaat het ook ‘mis’. Mensen geven dan onbedoeld verkeerde informatie door of kinderen ontvangen maar een deel van de informatie en maken daar hun eigen waarheid van. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je als ouder heftige emoties ervaart, of als de situatie wat complexer is, of als er dingen spelen waar je kind nog geen ervaring mee heeft. Het kind kan dan op een later tijdstip of leeftijd bepaalt gedrag ontwikkelen dat de ouder niet kan plaatsen.

Het jongetje met driftbuien

Zo heb ik een keer een gesprek gehad met een jongetje. Zijn moeder was een jaar voor ons gesprek zwaar depressief geweest. Ze was erg moe en woonde bij haar moeder die voor haar en haar kinderen zorgde. De moeder had weinig tijd voor haar zoon: ze was te moe. Daarbij kwam dat ze zelf nog wat met haar moeder moest verwerken. In die tijd gedroeg het jongetje zich voorbeeldig. Een half jaar later begonnen echter de driftbuien die onredelijk leken. Het jongetje vertelde mij dat hij zich afgewezen voelde door zijn moeder en dat zijn moeder meer om haar moeder gaf dan om hem. Hij koesterde een flinke aversie tegen zijn oma, die hij als concurrent zag. Nadat ik hem vertelde dat haar liefde voor hem haar weer beter had gemaakt, werd hij rustiger.

Fluisterkind

Het jongetje kon nog niet het grotere plaatje zien en voelde zich afgewezen. In normale woorden kan hij dit nooit aangeven, daardoor vertoonde hij iedere keer als er een kleine afwijzing plaatsvond driftbuien. De pijn van zijn ‘trauma’ kwam omhoog. Gelukkig kan hij het wel op zijn manier vertellen: met energie. Kinderen kunnen niet alleen energie lezen, maar ook op die manier zelf informatie delen. Ze kunnen op die wijze zeer helder en duidelijk communiceren, veelal beter dan volwassenen. De kinderfluisteraar leest die energie en voert op die wijze een gesprek met het kind. Zo kan de kinderfluisteraar de oorzaak van het gedrag achterhalen en met kinderen het gesprek aangaan om hun gedachtegang te veranderen.


74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven