Zoeken
  • Niraï Melis - Kinderfluisteraar

'Mam, ik ben anders'


‘Mam, ik ben anders. Als ik fiets weet ik dat er een auto komt, ook al kan ik die auto nog niet zien.’ Mijn zoontje zit bij mij op schoot. Ineens heeft hij de behoefte om te praten. ‘Ik voel me net een robot. Ik zie dingen naast me, ook al kijk ik de andere kant op.’

Even doe ik een testje met hem. Ik vraag hem van mij weg te kijken en vraag hoeveel vingers ik opsteek. Twee uit twee goed. Ik geef hem een knuffel. ‘Weet je dat jouw zus en mama dit ook hebben?’ Zo anders ben je nu ook weer niet.

Hooggevoeligheid

Mijn zoontje zit op de grens van hooggevoeligheid en medium. Zijn ziel staat nog erg in contact met de wereld om ons heen. Hij krijgt veel informatie op een andere manier door. Het is niet echt zien, maar ‘weten’. Een soort definitief weten dat dat de waarheid is. Of het weten van wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren.

Overprikkelende hersentjes

Zijn hersentjes draaien hierdoor op volle toeren. Hij heeft veel informatie te verwerken. Niet alleen krijgt hij de informatie over dingen op korte termijn door, hij krijgt soms ook uitleg over het ‘waarom’. Waarom doet iemand zoals hij doet? Of hij krijgt informatie over het verleden, soms zelfs van voor zijn geboorte. Of juist uit de verre toekomst. En daarnaast moeten zijn hersentjes ook nog de informatie verwerken die hij op school en thuis krijgt aangeboden. Soms raken zijn hersentjes dan wat overbelast.

Balans en kracht

Hij put er ook veel kracht en stabiliteit uit. Hij kan heel goed gedrag accepteren, omdat hij ook de informatie krijgt waarom iemand dat tegen hem zegt of dat doet. Zijn vergevingsgezindheid is groot. Door al zijn kennis kan hij soms hele wijze uitspraken doen. Het is voor hem fijn om hem dan ook als een wijs persoon te behandelen. Hij krijgt informatie over zijn pad naar de toekomst. Hij krijgt informatie over wat hij nog moet leren en wat hij nodig heeft om later daar te komen waar hij wil zijn. Het helpt hem ook om keuzes te maken in het leven

Natuurlijke manier van leven

Het is voor mij ondertussen al een natuurlijke manier van leven. Anders dan mijn zoontje weet ik hoe ik mijn energie kan focussen om welke informatie dan ook tot mij te nemen, waardoor het belastingniveau van mijn hersenen goed blijft. Soms heb ik even rust aan mijn hoofd nodig. Mijn zoontje ook, die doet dan even ‘niets’. Lekker alleen spelen. Mijn dochter gaat juist fysiek bewegen om haar hoofd leeg te krijgen. Zo heeft ieder kind waarschijnlijk een eigen aanpak om alle informatie te verwerken.

‘Ik ben anders’

Ik voeg hem of hij er moeite mee had dat hij ‘anders’ was. Hij zei gelukkig van niet. Toch vraag ik mij af hoe ‘anders’ hij daadwerkelijk is. Er zijn ongetwijfeld kinderen die dit geluk niet hebben in hun leven, maar als het goed is moeten de meeste kinderen dit wel in meer of mindere mate ervaren. Zij staan nog zo open en hebben deze manier van leven eigenlijk ook nodig om te overleven. Het is aan de ouders om te bepalen hoeveel ruimte hun natuurlijke manier van leven in het gezin krijgt.


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven