Zoeken
  • Niraï Melis - Kinderfluisteraar

Invloed van je naam op je leven


Ze zeggen wel dat kinderen zelf hun naam kiezen. Dat ze dat zelf doen is niet zomaar. Je naam heeft namelijk een belangrijke invloed op wie je bent, wat je doet en hoe jij je ontwikkeld. Jouw naam is voor jou een van de meest gehoorde woorden en is de aanduiding van jouw 'zijn'. Iedere naam heeft een bepaalde energie in zich en iedere keer als jij, of iemand anders jouw naam (tegen je) noemt, dan hoor en voel je die energie. Deze energie doet wat met je.

Invloed van je naam

Om de invloed van een naam goed te begrijpen, kun je het volgende trucje toepassen. Denk eerst een hoe vaak mensen jouw naam zeggen. Beeld je dan in dat iemand jou aanspreekt en in plaats van jouw naam 'stom' zegt. Hoe voelt dat voor je? Doe nu het zelfde, maar dan spreekt iemand jou aan met 'leuk'. Als het goed is, voel je nu veel meer energie en levenslust.

Energie van je naam

Zoals gezegd heeft iedere naam een energie. Niet alleen het aantal lettergrepen bepaalt de energie, maar ook de klanken en intonaties. Dit kan een stevige, rustige, harde, snelle, golvende, stoere, speelse of bijvoorbeeld zakelijke klank zijn. Deze klank is dus een van de meest gehoorde klanken in je leven en de klank waarmee je verbonden bent.

Leef je naam

Is jouw naam een speelse naam, dan word je heel je leven uitgenodigd om te spelen. Kinderen met een meer zakelijkere naam, zullen wat serieuzer zijn. Op die wijze bepaalt jouw naam voor een groot deel al jouw persoonlijkheid en dus jouw toekomst. Daarnaast heeft iedere naam een betekenis. Jouw ziel herkent deze betekenis, dus ook op zielsniveau wordt je iedere keer weer herinnerd aan die energie. Mijn naam betekent bijvoorbeeld: 'Godin van verbinding'. Iedere keer weer als ik mijn naam hoor, word ik ergens herinnert dat mijn doel is om verbindingen te leggen. Dit is dus ook wat ik doe in mijn werk.

Verander je naam

Soms past je naam niet bij je. Het kan zijn dat je ouders een verkeerde naam hebben gekozen. Dat is op zich niet erg. Vaak krijgen kinderen dan al heel snel een bijnaam die wel bij hen past. Andere kinderen voelen namelijk precies aan of een naam wel of niet bij iemand past. Het kan ook zijn dat iemand tijdens zijn of haar jeugd een andere energie nodig heeft, dan in het volwassenen leven. Deze mensen zullen na hun pubertijd waarschijnlijk zelf op zoek gaan naar een nieuwe naam en hun naam laten veranderen. Of zij krijgen een (nieuwe) bijnaam.

Kies ik de goede naam voor mijn kind?

Zoals gezegd wordt er vanuit de spirituele overtuiging vanuit gegaan dat kinderen zelf hun naam kiezen. Op het moment dat je zwanger bent, is de energie van het kind al bij je aanwezig. Onbewust voel je de energie van je kindje en voel je aan of een naam wel of niet bij jouw kind past. Als je op je gevoel vertrouwt bij het kiezen van een naam, is de kans dat je de goede naam kiest heel erg groot. Je kleintje wordt dan heel zijn/haar leven de goede kant op 'genaamd'.


422 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven