Zoeken
  • Niraï Melis - Kinderfluisteraar

Samen op reis


Je kent het vast wel. Jouw kind heeft een bepaald gedrag waar je zelf helemaal niet tegen kunt. Het irriteert je mateloos. Of je kind heeft bepaalde problemen waar je geen antwoord op weet. De artsen kunnen niets afwijkends vinden en hebben geen ander antwoord dan 'geen idee'. Het gedrag van jouw kind, of bepaalde problemen en ziektes kunnen een teken zijn dat jouw kind nog een karmische les te verwerken heeft. Vaak zie je dat de ouder tijdens dit proces ook veel over zichzelf leert en zichzelf kan helen.

Problemen

Ouder en kind gaan soms samen in het leven op ontdekkingsreis om zichzelf te helen. Dit gaat helaas niet zonder slag of stoot. In het geval van deze moeder had het jongetje slaapproblemen. In mijn geval was mijn zoontje depressief en wilde niet 'leven'. Je ziet dit ook vaak bij gehandicapte kinderen. Zij krijgen vaak fysieks iets mee, zodat zij stevig op hun pad kunnen blijven staan. Ondertussen leren ze hun ouders veel.

Het jongetje met slaapproblemen was bang voor bepaalde mensen. Hij had hier ooit een slechte ervaring mee en moest dit nog overwinnen. Mijn zoontje was tijdens de tweede wereldoorlog verantwoordelijk voor een vliegtuig dat neerstortte. Hij werd doodgeschoten bij de landing. Hij heeft dit nooit goed kunnen verwerken en is met een groot schuldgevoel en faalangst geboren. Het resultaat was dat hij niets, maar dan ook niets, zelf durfde te doen.

Helende reis

De moeder van het jongetje heeft nog een weg te gaan. Waarschijnlijk blijven de slaapproblemen bestaan totdat zij voldoende informatie heeft gezocht en zichzelf heeft geheeld. Als kinderfluisteraar kan ik hem niet 'helen'. In dit geval is het proces te belangrijk om over te slaan. Ik kan wel inzichten geven, handvatten geven om het draaglijk te houden en wijzen op de lessen die geleerd kunnen worden. Tijdens het gesprek heb ik een soort 'routekaart' gegeven van de reis die ze nog gaan maken. Een licht in de duisternis.

Mijn zoontje is nu zes jaar en hij heeft mij op mijn pad als kinderfluisteraar gebracht. Daarnaast heeft hij mij iets heel waardevols gegeven: ieder overleg, gesprek of probleem is een eitje bij zijn motivatieprobleem. Ik ben vol zelfvertrouwen.


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven